FLOSS magazin

Elektronski časopis (.pdf) posvećen Slobodnom softveru radnog naziva FLOSS magazin. U projekat pokrenut idejom Aleksandra Stanisavljevića uključile su se zajednice Ubuntu Srbija i Linuks Mint Srbija kao i mnogi pojedinci.

Časopis će se baviti slobodnim softverom tj. softverom otvorenog koda. Neće postojati striktna GNU/Linuks tematika. Neće biti posvećen jednoj distribuciji već će on pokrivati veći spektar sistema: Ubuntu, Debijan, Mint, Fedora, Arč Linuks, Gentu, BSD, Solaris, Android, Migo itd. i koji će analizirati njihov uticaj na društvo. Planirani minimalni obim časopisa je 20 strana tj. 10-tak članaka. Časopis će izlaziti na srpskom jeziku u ćiriličnom i latiničnom izdanju.

Trenutno se radi na izdavanju pilot broja koji bi trebao da se pojavi do kraja ovog meseca.

Ovo je i ujedno otvoreni poziv svim zainteresovanima da se priključe projektu. Potrebni su autori, dizajneri, lektori, ljudi koji barataju Scribus-om … Redovni sastanci na IRC kanalu su sredom u 20 časova. Tekstovi se prikupljaju i možete ih slati na libre[at]lugons.org. Tekstovi se šalju u .txt ili .odt formatu bez slika u tekstu, slike mogu posebno, i to se sve pakuje u .tar.gz arhivu koja je imenovana ćelavom latinicom, u formatu: godina-broj-autor-tema.tar.gz. Naslov poruke zapišite u formatu: [Casopis] Tema – Autor.

Rad na projektu je na dobrovoljnoj bazi i nije plaćen.

Za više informacija posetite priložene adrese i kontaktirajte v.d. koordinatora na libre[at]lugons.org.

Adrese: