Izrada unikatnih Pravoslavnih ikona

Izradom, ukrašavanjem i uramljivanjem ikona se bavimo više od deset godina. Od tada pa do danas neprestano usavršavajući tehniku i poboljšavajući kvalitet izrade. Trenutno izrađujemo unikatne Pravoslavne uglavnom vizantijske ikone po porudžbini u više dimenzija i vrsta ukrasa.

Način izrade: Odštampane ikone su posle jedne vrste kaširanja pozlaćene tehnikom ručne pozlate (pozlata  zlatnim tzv. šlagmetal listićima), a zatim u zavisnosti od ikone i izvedbe bogato ukrašene kamenčićima — cirkonima. U toku izrade su najmanje dva puta lakirane. Uramljene su u raskošan dupli ram sa staklom između unutrašnjeg i spoljašnjeg rama koje odstojava od ikone dajući joj time dodatnu dubinu. Za razliku od bogato ukrašenih ikona velikog formata (do 55 h 70 cm) u ponudi su i manje ikone u formatu ≈35 h 44 cm isto ili manje ukrašene (sa ili bez pozlate, u jednostrukom ili dvostrukom ramu). Što se tiče ukrasa svaka ikona je unikat iako su polazne reprodukcije iste. Okvir je zajedno sa ukrasom prilagođen svakoj ikoni ponaosob. Po želji je moguća izrada, opremanje ili uramljivanje bilo koje ikone u svakoj od veličina (i do 1 h 1.5 m) i u svakoj od varijanti ili kombinacija. U ponudi su i reprodukcije poznatih čudotvornih ikona: Trojeručice, Bogorodice Iverske – Vratarice, Bogorodice Starice, Bogorodice Brzopomoćnice… One su takođe uramljene u odgovarajući dupli ram i ukrašene cirkonima.

Zbog visokog kvaliteta izrade i bogatog ukrasa, ikone su veoma reprezentativne i kao takve pogodne za poklon u svakoj prilici (venčanje, krštenje, useljenje, slava, poklon Crkvi…i sl.).

Ikone izrađuje, ukrašava i uramljuje: dipl. teolog Bojan Nikolić.