Linux AIO letak

Plan je da se objedine neke od poznatih Linux distribucija (Ubuntu i derivati, Linux Mint, Linux Mint “Debian”, Debian Live, Fedora) sa različitim okruženjima radne površi na jednoj ISO slici koja može biti narezana na DVD ili USB flash memoriju. Svaka od njih se može koristiti kao Live sistem, bez potreba instaliranja na tvrdi disk, ali može se i instalirati na računar i koristiti u svakodnevnom radu.

Izdaju se 32-bitna, 64-bitna i EFI ISO slika. U slučaju da ISO slika od 32-bitne, 64-bitne i EFI verzije prevazilazi kapacitet DVD-a i veća je od 5GB što onemogućava postavljanje na Sourceforge izdaju se Mix i Lite verzije koje ne prevazilaze kapacitet DVD-a, te se mogu narezati na DVD i mogu biti postavljenje na SourceForge.

Sve ISO slike su postavljene na SourceForge. Za pravljenje ISO slika za EFI izdanja koristi se Grub2 a za sva druga izdanja Syslinux. Za svaku ISO sliku pravi se md5sum i torrent fajl. ISO slike su testirane u VirtualBox-u.

Sam po sebi Linux AIO ne donosi ništa novo, spektakularno, ništa što do sada nije viđeno. Projekat nije ni savršen, postoje određeni problemi. Na neke ne možemo da utičemo, dok druge pokušavamo da rešimo i rešavamo ih. Za ovo vreme, od kada je projekat pokrenut, možemo se pohvaliti dobrim odzivom korisnika, velikim brojem preuzimanja ISO slika i nebrojenim tekstovima na mnogim poznatim portalima/sajtovima/blogovima koji se bave Linux-om i Slobodnim softverom. Definitivno, Linux AIO nije prošao nezapaženo, šta više, šta god da se dogodi u budućnosti Linux AIO je već ostavio svoj trag.

Naša želja je da se timovima/zajednicima koje stoje iza GNU/Linux distribucija ukaže na potrebu za ovakvim načinom distribucije GNU/Linux sistema, da usvoje i ovakav način distribucije.

Linux AIO projekat je pokrenut 16. jula 2014.

Linux AIO tim:

Linux AIO linkovi:

Napomena:
Linux AIO nije zvaničan projekat, odnosno, nije u vezi sa Canonical Limited, Ubuntu, Kubuntu, Ubuntu GNOME, Xubuntu, Lubuntu, Linux Mint, Debian, Fedora, Red Hat. Ovo su nezvanična ISO izdanja koja uključuju originalne fajlove sa ISO slika pomenutih Linux distribucija i napravljena su za lične potrebe.

Preuzmite letak.