Linux Mint AIO DVD na Softpedia

Od sada Linux Mint AIO DVD i na Softpedia-i.


Od 16.07.2014. godine Linux Mint AIO DVD je deo Linux AIO projekta.
Vesti o Linux AIO projektu možete pratiti i na ovom blogu oznaka Linux AIO.

Softpedia, jedan od najpopularnijih sajtova za preuzimanje programa, postavio je Linux Mint AIO DVD u sekciju Linux Distributions.

Znači da od sada Linux Mint AIO DVD možete preuzeti i sa sajta Softpedia.

Prenosimo tekst sa Softpedia-e:

Recenzija Softpedia urednika za Linux Mint AIO DVD

Sve-u-jednom Live DVD koji obuhvata četiri zvanična Linux Mint operativna sistema!

Od kreatora popularnog Ubuntu AIO DVD-a, ponosno objavljujemo da je od danas dostupan za preuzimanje novi projekat pod nazivom Linux Mint AIO DVD, koji omogućava korisnicima softverski proizvod otvorenog koda koji se slobodno distribuira i koji obuhvata više izdanja Linux Mint operativnog sistema.

Dostupnost, podržane arhitekture i opcije za pokretanje

Proizvod je dostupan za preuzimanje u dve Live DVD ISO slike, koje mogu da se narežu na prazne DVD-ove pomoću bilo kog programa za narezivanje CD/DVD-ova ili stave na USB fleš memoriju kapaciteta od 4GB ili veću, koristeći Disks ili UNetbootin.

Dok 64-bitno izdanje sadrži 64-bitne ukuse Linux Mint operativnog sistemima, 32-bitno izdanje dolazi sa Linux Mint verzijama koje su specifične za 32-bitnu arhitekturu. Svaki ima isti meni za pokretanje, koji omogućava korisniku da pokrene okruženje uživo sa specifičnim Linux Mint operativnim sistemom.

Pored toga, možete da pokrenete test memorije (RAM), proverite integritet diska (ako koristite DVD medije) ili da pokrenete postojeći operativni sistem sa hard diska.

Četiri Linux Mint izdanja pod jednim krovom

Kao što je pomenuto, Live DVD uključuje četiri različita Linux Mint izdanja. To su, po navedenom redosledu na meniu za pokretanje: Linux Mint Cinnamon, Linux Mint MATE, Linux Mint KDE i Linux Mint Xfce.

Svaki od njih može biti pokrenut sa podrazumevanim postavkama ili u režimu kompatibilnosti, u slučaju da neke od vaših hardverskih komponenti nisu pravilno prepoznate pod podrazumevanim postavkama. Kada se u meniu izabere i pritisne enter na jednom od pomenutih Linux Mint unosa, biće pokrenuto podizanje izabranog operativnog sistema, omogućavajući korisniku da započne živu sesiju.

Zaključak

Da zaključimo, Linux Mint AIO DVD je još jedan odličan proizvod pogodan za bilo kojeg Linux Mint zaljubljenika koji je sanjao da ima sva, zvanična i od zajednice, izdanja Linux Mint-a na jednoj portabilnoj USB memoriji ili Live DVD-u.

Opis Linux Mint AIO DVD-a

Linux Mint AIO (All-in-One) DVD je Linux distribucija otvorenog koda koja se sastoji od četiri različita izdanja Linux Mint-a sa Cinnamon, MATE, KDE i Xfce okruženjem radne površi.

Distribuira se u dve Live DVD ISO slike, jedna koja sadrži 64-bitna izdanja navedenih Linux Mint ukusa i još jedna sa 32-bitnim verzijama.

Autor: Marius Nestor – 16. maja 2014.
Ocena urednika: 5/5

*

Prevod i obrada teksta:
An all-in-one Live DVD that includes four official Linux Mint operating systems