Linux Mint na dar

[napomena] U toku 2015. godine podeljeno je nekoliko desetina Linux Mint na dar paketa. [/napomena]

Ovo sam uradio za lične potrebe i želim da podelim sa vama nadajući se da će nekom biti od koristi. Izabrao sam Linux Mint Cinnamon jer postoji Priručnik na srpkom i jer se u praksi pokazalo da korisnici Windows-a koji žele da pređu na GNU/Linux, a nisu ograničeni sistemskim zahtevima, pozitivno reaguju na Linux Mint u kobinaciji sa Cinnamon okruženjem radne površi.

Sadržaj paketa

„Priručnik za korisnike Linux Mint Cinnamon Edicije“ je u stvari „Zvanični priručnik za korisnike Linux Mint 17 Cinnamon Edicije“ koji je pretrpeo određene izmene, ispravke i dopune kako bi se prilagodio za ovu namenu i kako bi se uskladio sa „Official User Guide Linux Mint 17.1 Cinnamon Edition“.

Prevod na srpski „Official User Guide Linux Mint 17 Cinnamon Edition“ su uradili članovi Crnogorske Linux zajednice. Pripremu za štampu i štampanje ovog izdanja; izmene, ispravke i dopune „Zvaničnog priručnika za korisnike Linux Mint 17 Cinnamon Edicije“; prevod delova iz „Official User Guide Linux Mint 17 Cinnamon Edition“ i „Linux Mint 17 User Guide“ uradila je moja malenkost. 🙂 Kao izvor korišćena je i knjiga Aleksandra Stanisavljevića „Sigurni koraci malog pingvina“ koju možete preuzeti sa sajta LiBRE! časopisa.

„Linux Mint Cinnamon Multiboot ISO“ jeste ISO slika koja sadrži 32-bitno i 64-bitno izdanje Linux Mint Cinnamon.

O akciji

Štampano/elektronsko izdanje „Priručnika za korisnike Linux Mint Cinnamon Edicije“ se deli besplatno uz DVD/ISO sliku „Linux Mint Cinnamon Multiboot ISO“.

Ko želi može preuzeti „Priručnik za korisnike Linux Mint Cinnamon Edicije“ i odštampati ga; preuzeti „Linux Mint Cinnamon Multiboot ISO“ i narezeti ga na DVD, te pokloniti nekom kome će biti od koristi.

Trenutno je aktuelna prva verzija i prilagođena je za Linux Mint 17.1 Cinnamon izdanje.

Preuzimanja

Uživajte u GNU/Linux-u i hvala što ste izabrali Linux Mint.

P.S.

Naravno, umesto ovog prilagođenog paketa možete koristiti kombinaciju originalnih izdanja „Zvaničnog priručnika za korisnike Linux Mint Cinnamon/MATE Edicije“ i ISO slike Linux Mint Cinnamon/MATE izdanja.