Ljudi, pa ovo i nije tako loše!

Ubuntu desktop

Ubuntu je najpopularnija Linuks distribucija. Jednostavno pogledajte Kako Ubuntu izgleda, potom preuzmite Ubuntu i instalirajte Ubuntu. Ubuntu je Linuks za ljudska bića.

Ako se pitate, kolebate, još razmišljate pročitajte Zašto je Linuks bolji, Zašto odabrati Ubuntu, Kratku istoriju Linuksa.

Osnovne informacije o Ubuntuu i Linuksu uopšte možete naći na internetu u tutorijalima prilagođenim početnicima: Vodič za potpune početnike, Linuks upustva, Linuks za početnike, Linuks Ubuntu tutorijali.

Mogu vam pomoći i iskustva drugih, a ovo je moj susret sa Linuksom.

Nema mesta za strah jer niste sami. U Srbiji postoji Ubuntuova Lokalna Zajednica. Jedan od razloga postojanja zajednice jeste pružanje pomoći korisnicima Ubuntua. Na mnoga vaša pitanja već postoje odgovori na sajtu, forumu, vikiu, planeti; ako ne možete da nađete odgovor ne ustručavajte se da pitate na forumu i irc kanalu.

Čim počnete da koristite Ubuntu vi ste postali deo velike zajednice korisnika GNU/Linuks operativnih sistema i možete se registrovati kao Ubuntu/Linuks korisnik na Linuks mapi Srbije, Linuks brojaču i Ubuntu brojaču.

Vremenom će se pojaviti želja da pomognete Lokalnu Zajednicu i promociju Ubuntua.

Dobro došli!