Lubuntu countdown banner

Zvanični Lubuntu countdown baner koji odbrojavaja dane do izlaska nove verzije Lubuntua može se videti na mnogim sajtovima, blogovima posebno kod autora koji koriste Lubuntu i Slobodan softver. Postoje i nezvanični, ali oni trenutno nisu u funkciji.

Nažalost, zvanični baner moguće je na sajt postaviti samo uz pomoć iframe-a koji nije moguće koristiti na blog platformi WordPress.com. Shodno tome odlučio sam da priredim

Lubuntu countdown banner

Kao osnova banera poslužio je jedan od zvaničnih Lubuntu banera koji je, naravno, malo izmenjen. Kako su baneri ispali? Možete pogledati galerije:

Mads Rosendahl (MadsRH) je uradio skriptu za Ubuntu 9.04 baner brojač koja je uz sitne izmene upotrebljena za ovaj baner brojač.

Na kraju slike i skriptu treba negde hostovati. Odlučio sam se za SourceForge.

Baner je urađen na srpskom jeziku na ćirilici i latinici i na engledkom jeziku. Baner je linkovan na zvanični veb sajt Lubuntua.

Održavanje banera brojača

Za svako novo izdanje Lubuntua biće potrebno odraditi manje izmene na baneru u vezi natpisa verzije a na skripti uneti datum izlaska nove verzije. Pri praćenju datuma izlaska novih Ubuntu izdanja mogu poslužiti:

Postavljanje na sajt, blog

Iskopirajte jedan od datih kodova u zavisnosti od pisma (da li želite baner brojač na ćirilici ili latinici ili na engleskom) i nalepite ga na sajt, blog na mesto gde želite da stoji. Možete preuzeti Lubuntu countdown i postaviti da se vrti na nekom trećem hostu ako vam tako više odgovara.

Ćirilica

Lubuntu

<a href="http://www.lubuntu.net/" target="_blank"><img src="http://zpopivoda.users.sourceforge.net/lubuntu-countdown/lubuntu-rs-cyr.php" alt="Lubuntu" style="width:160px;height:90px;border:0px;" /></a>

Latinica

Lubuntu

<a href="http://www.lubuntu.net/" target="_blank"><img src="http://zpopivoda.users.sourceforge.net/lubuntu-countdown/lubuntu-rs-lat.php" alt="Lubuntu" style="width:160px;height:90px;border:0px;" /></a>

English

Lubuntu

<a href="http://www.lubuntu.net/" target="_blank"><img src="http://zpopivoda.users.sourceforge.net/lubuntu-countdown/lubuntu-en.php" alt="Lubuntu" style="width:160px;height:90px;border:0px;" /></a>

Preuzimanje