Popirakija

Pred vama je brend POPIRAKIJA koji sam osmislio i kreirao za domaću rakiju koju pravim za sopstvene potrebe već četvrtu godinu. Brend je ozvaničen 19. januara 2020. godine (na Bogojavljenje).

Rakiju pravim od ne tretiranog grožđa i voća iz mog dvorišta, dvostrukom destilacijom (prepečenica) prevrelog kljuka (komina, trop, džibra). U pitanju su male količine mlade rakije koja ne odležava (stari, sazreva), čista je i bezbojna („bela“), jačine između 18 do 20 gradi (oko 45 do 50 % vol.). Sa njom se ne eksperimentiše (kupažiranje, hrastovi štapići…) i pije se nekoliko meseci posle pečenja. Čuva se u staklenim balonima, a puni u staklene boce zapremine od 500, 700 ili 750 ml. U ovom procesu pečenje radim uslužno jer nemam kazan za pečenje rakije (vesela mašina, pecara), a ostalo je moj rad. Prvu rakiju sam pekao 2017. godine od grožđa, zatim 2018. od grožđa, 2019. od šljiva, 2020. od šljiva, krušaka i od krušaka i jabuka.

Naziv

Popirakija
Naziv je izveden od nadimka prezimena koje nosim Popivoda. Nadimak poodavno egzistira, u raznim varijacijama. 🙂

Slogan

POPIRAKIJA se ne kupuje, POPIRAKIJA se zaslužuje 😉
Slogan je došao od izreke “Ljubav se ne kupuje, nego se zaslužuje”. I jeste tako. Popirakija se ne prodaje, samo se poklanja tj. ne može se kupiti, već samo dobiti na poklon.

Logo, nalepnice, etikete…

U galerijama (linkovi ispod) možete pogledati kako izgleda logo, nalepnice, etikete… koje sam razvijao u raznim varijantima u toku dužeg vremenskog perioda.

Pratite Popirakiju na internetu

Popirakija vebsajt: popirakija.com
Popirakija na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Youtube (@popirakija).
#popirakija

Živeli !!!