Saznaj Novo – blog

Saznaj Novo je blog osnovan iz želje autora da sve što sazna iz oblasti računara, smart uređaja i web tehnologija podeli sa drugima. Nastao je 2010. godine iz ugašenog bloga o filmovima. Još jedan razlog osnivanja je želja autora da uči WordPress.

Blog je zadržao plavu boju i svoju jednostavnost. Svakim redizajnom autor se trudi da se izgled ne menja mnogo, već to čini postepeno prilagođavajući se novijim web tehnologijama i vodeći računa o stalnim posetiocima.

Na njemu se mogu pronaći tekstovi o softveru, hardveru, računarskoj bezbednosti, PC igrama, operativnim sistemima, smart uređajima, društvenim mrežama, kao i korisna uputstva. Autor bloga podržava i slobodan softver pa je tako veliki ljubitelj Linux-a. Konkretno koristi Ubuntu svakodnevno, i trudi se da doprinese njegovoj promociji i razvitku. Naravno, piše i tekstove o Linux-u i Ubuntu-u. Još koristi i Android baš zbog svih prednosti otvorenog koda, a naravno piše i postove na svom blogu o njemu.

Blog je potpuno nezavisan, piše ga, održava, reklamira, unapređuje… samo osnivač. Upravo zahvaljujući blogu, autor je još dublje zagazio u web tehnologije i platforme za izradu web sajtova, što mu je danas i glavni posao. A zanimanje za slobodan softver ga je dovelo do nekih ljudi sa kojima i dan danas lepo sarađuje, deli znanja i iskustva iz te, a i drugih oblasti.

*

Tekst napisao: Saznaj Novo