Људи који су се представили Господу, а били су из мог ближег или даљег окружења. Имам потребу да их поменем и зато користим и ово место. Живи у сећању, у молитвама, у Господу. Вечан им помен.

крст

МОЛИТВА ЗА УПОКОЈЕНЕ

Упокој, Господе, душе уснулих слугу Својих: родитеља мојих ( имена ), сродника и предака ( имена ), добротвора ( имена ) и свих православних хришћана, и опрости им сва сагрешења вољна и невољна и даруј им Царство Небеско.

МОЛИТВА ДРУГА ЗА УПОКОЈЕНЕ

Помени, Господе, оце и браћу нашу уснуле у нади на васкрсење у живот вечни, и све упокојене у побожности и вери, и опрости им свако сагрешење, хотимично и нехотимично, што сагрешише речју, или делом, или мишљу. И усели их у места светла, у места свежине, у места одмора, одакле одбеже свака мука, жалост и уздисање, где гледање лица Твога весели све од века свете Твоје. Даруј им царство Твоје и учешће у неисказаним и вечним Твојим добрима, и наслађивање у Твом бесконачном и блаженом животу. Јер си Ти живот, и васкрсење и покој уснулих слугу Твојих, Христе, Боже наш, и Теби славу узашиљемо са беспочетним Твојим Оцем и Пресветим, и Благим, и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

Димитрије, Љепосава, Лина, Анђела, Слободан, Драгица, Олга, Станка, Рајка, Зорка, Душан, Михајло, Раде, Ратко, Бранко, Светозар, Милева, Благоје, Шпиро, Стана, Ђоле, Јелица, Перо, Соња, Бранислав, Небојша, Савка, Мирко, Стево, Велиша, Мирослав …

ЗАДУШНИЦЕ

Тропар, глас 8.

Дубином премудрости човекољубиво све устројаваш и потребно свима подајеш, Једини Створитељу, упокој Господе душе слугу Твојих: На Тебе су наду положили, Творца и Створитеља и Бога нашега.

Кондак, глас 8.

Са Светима упокој Христе душе слугу Твојих, где нема болести, ни жалости, ни уздисања, него где је Живот Бесконачни.

Кондак други, глас 8.

Тебе као Заштиту и Пристаниште имамо, и Молитвеницу Благопријатну Богу, јер си родила, Богородице Неудата, вернима Спасење.