Linux Mint на дар

[напомена] У току 2015. године подељено је неколико десетина Linux Mint на дар пакета. [/напомена]

Ово сам урадио за личне потребе и желим да поделим са вама надајући се да ће неком бити од користи. Изабрао сам Linux Mint Cinnamon јер постоји Приручник на српком и јер се у пракси показало да корисници Windows-а који желе да пређу на GNU/Linux, а нису ограничени системским захтевима, позитивно реагују на Linux Mint у кобинацији са Cinnamon окружењем радне површи.

Садржај пакета

„Приручник за кориснике Linux Mint Cinnamon Едиције“ је у ствари „Званични приручник за кориснике Linux Mint 17 Cinnamon Едиције“ који је претрпео одређене измене, исправке и допуне како би се прилагодио за ову намену и како би се ускладио са „Official User Guide Linux Mint 17.1 Cinnamon Edition“.

Превод на српски „Official User Guide Linux Mint 17 Cinnamon Edition“ су урадили чланови Црногорске Linux заједнице. Припрему за штампу и штампање овог издања; измене, исправке и допуне „Званичног приручника за кориснике Linux Mint 17 Cinnamon Едиције“; превод делова из „Official User Guide Linux Mint 17 Cinnamon Edition“ и „Linux Mint 17 User Guide“ урадила је моја маленкост. 🙂 Као извор коришћена је и књига Александра Станисављевића „Сигурни кораци малог пингвина“ коју можете преузети са сајта ЛиБРЕ! часописа.

„Linux Mint Cinnamon Multiboot ISO“ јесте ISO слика која садржи 32-битно и 64-битно издање Linux Mint Cinnamon.

О акцији

Штампано/електронско издање „Приручника за кориснике Linux Mint Cinnamon Едиције“ се дели бесплатно уз DVD/ISO слику „Linux Mint Cinnamon Multiboot ISO“.

Ко жели може преузети „Приручник за кориснике Linux Mint Cinnamon Едиције“ и одштампати га; преузети „Linux Mint Cinnamon Multiboot ISO“ и нарезети га на DVD, те поклонити неком коме ће бити од користи.

Тренутно је актуелна прва верзија и прилагођена је за Linux Mint 17.1 Cinnamon издање.

Преузимања

Уживајте у GNU/Linux-у и хвала што сте изабрали Linux Mint.

P.S.

Наравно, уместо овог прилагођеног пакета можете користити комбинацију оригиналних издања „Званичног приручника за кориснике Linux Mint Cinnamon/MATE Едиције“ и ISO слике Linux Mint Cinnamon/MATE издања.