Arch Linux Србија

Заједница корисника Арч Линукса у Србији постоји одавно. Додуше, постојала је као незванична обзиром да су се кориници ове дистрибуције окупљали на ИРЦ каналу. С друге стране, на сваком (или скоро сваком) форуму који је везан за ГНУ/Линукс ОС-е могао се наћи кутак намењен Арчу, потфорум у оквиру неког форума.

Од скоро постоји званична Арч Линукс заједница корисника Републике Србије. Добила је веб простор заслугом одређених људи.

Пројекат је настао уз помоћ и савете људи из званичне ArchLinux.org и интернационалне ArchLinux.de заједнице. Хостинг је обезбеђен уз асистенцију Убунту ЛоЗа Србије.

Већ сада можете да се региструјете и постанете члан ове заједнице. За сада је ту форум, али ради се и на Викију, као и на Планети. Лепо је што је Србија богатија за још једну заједницу посвећену слободном софтверу, а посебно радује што је то баш заједница окупљена око ове сјајне дистрибуције.

Ово може да представља подстицај свим оним корисницима који су размишљали о инсталацији Арча на својим машинама, али их је помисао на обимну документацију на енглеском језику увек враћала корак назад. Сада имамо званичну заједницу, људе који ће је водити, као и увек доступну помоћ на матерњем језику. Шта још пожелети?

[извор]