FLOSS магазин

Електронски часопис (.pdf) посвећен Слободном софтверу радног назива FLOSS магазин. У пројекат покренут идејом Александра Станисављевића укључиле су се заједнице Убунту Србија и Линукс Минт Србија као и многи појединци.

Часопис ће се бавити слободним софтвером тј. софтвером отвореног кода. Неће постојати стриктна ГНУ/Линукс тематика. Неће бити посвећен једној дистрибуцији већ ће он покривати већи спектар система: Убунту, Дебијан, Минт, Федора, Арч Линукс, Генту, БСД, Соларис, Андроид, Миго итд. и који ће анализирати њихов утицај на друштво. Планирани минимални обим часописа је 20 страна тј. 10-так чланака. Часопис ће излазити на српском језику у ћириличном и латиничном издању.

Тренутно се ради на издавању пилот броја који би требао да се појави до краја овог месеца.

Ово је и уједно отворени позив свим заинтересованима да се прикључе пројекту. Потребни су аутори, дизајнери, лектори, људи који баратају Scribus-ом … Редовни састанци на IRC каналу су средом у 20 часова. Текстови се прикупљају и можете их слати на libre[at]lugons.org. Текстови се шаљу у .txt или .odt формату без слика у тексту, слике могу посебно, и то се све пакује у .tar.gz архиву која је именована ћелавом латиницом, у формату: godina-broj-autor-tema.tar.gz. Наслов поруке запишите у формату: [Casopis] Tema – Autor.

Рад на пројекту је на добровољној бази и није плаћен.

За више информација посетите приложене адресе и контактирајте в.д. координатора на libre[at]lugons.org.

Адресе: