GNU\Linux заједнице на друштвеним мрежама

Друштвене мреже су данас незаобилазни део интернета и као такве нису их могле заобићи ни заједнице GNU\Linux корисника и Слободног софтвера уопште. Простом претрагом друштвених мрежа наћи ћете огроман број налога, профила, страница, група… GNU\Linux заједница. Овде вам представљам неколико, да кажем, „форума“ (заједница и група) GNU\Linux заједница на Google+ и Facebook друштвеним мрежама.

Google plus communities

Локализација Убунтуа
Превођење Убунту Линукс оперативног система на српски језик!

Linux у Србији
Заједница за кориснике Linux-a у Србији

Слободан софтвер
Слобода у срцу

Linux за све

Android Србија
SrboDroid

Пројект Отворена мрежа

Slackware Србија

Facebook groups

LUGoNS
Заједница за кориснике Linux-a у Србији. Радимо на бољитку друштва, подстицањем коришћења GNU\Linux система, како у предузећима, тако и код појединаца и ентузијаста. Подршка смо свим Linux корисницима, како у Новом Саду, Војводини, тако и у Србији. Било да сте Linux гуру или само размишљате да почнете са коришћењем Linux-а придружите нам се.

Ловћенац LUG
Група корисника GNU/Linux оперативних система у Ловћенцу. Пројекат промоције слободног софтвера у локалу.

Slackware Србија
Група љубитеља и поштовалаца Slackware Linux-a, једне од најстаријих активних дистрибуција Linux оперативног система. Група је оформљена као промоција домаћег Slackware Linux портала „Slaxware Србија“: www.slackware-srbija.org, на коме се могу наћи најновије вести у вези Slackware Linux-a, Linux-a генерално, као и форум на коме се дружимо, решавамо проблеме, постављамо HOWTO-е и трикове и смишљамо нове идеје.

Ubuntu заједница Црне Горе
‘Ubuntu LoCo Montenegro’ ( ubuntu-me ). Ово је званична група Ubuntu заједнице Црне Горе (Ubuntu LoCo Montenegro).

Слободан софтвер
Слободан софтвер, слободан софтвер и само слободан софтвер…

Montenegro Open Source (opensource-me)
Montenegro Open Source (opensource-me) је група организована са циљем да окупи љубитеље и кориснике Open Source софтвера. Главни циљ групе је да промовише Open Source и обавијести црногорску јавност на првом мјесту о постојању Open Source алтернативе, а затим и о самом избору и квалитету Open Source рјешења. У овој првој фази је најважније да се омасовимо и стекнемо увид у стање колико нас је, а следећи кораци ће бити даље формализовање и дефинисање рада групе. Свако мишљење и савјети су добро дошли.

Linux Србија – linuxo.org
Место окупљања корисника GNU\Linux-а