ITholic – блог

ITholic је блог на ком можете пронаћи мноштво вести из ИТ света, чланке о популарним игрицама, информације о новитетима из области мобилне технологије као и доста занимљивих туторијала који ће вам се, сигурни смо, свидети.

Када је реч о историји овог блога, искрено, у повоју је, пребродивши све бољке почетника. ITholic постоји непуних годину дана, али је за то време стекао поштоваоце, пристојан број посета, чак се и појавио на листи топ 100 блогова у Србији. Заузео је, за почетнике, респективно 61. место. За кратко време блог је остварио успешну сарадњу са више угледних сајтова у бранши, што у земљи тако и у региону.

Желимо да нагласимо да смо поносни на то што је ITholic први блог који је испратио успешну петицију ученика за модернизацију школског плана и програма из предмета информатика, што су даље преносили утицајни штампани медији у земљи, са традицијом.

Кључна амбиција коју желимо да истакнемо како је од почетка ITholic блог који подржава слободан софтвер. Као ентузијасти, подржавамо Linux дистрибуције због приступачности. Ценимо првенствено неоспорну чињеницу и компаративну предност, да је то систем отвореног кода, слободан је и бесплатан.

Блог је осмишљен и креиран од стране двојице младих студената, Филипа Никодиновића и Синише Алимпића.

*

Текст написао: Филип Никодиновић