Иван Благојевић – блог

Смислити име за блог теже је него што се из почетка мисли. Све је лако док се не дође до тачке када требе уписати име адресе и потврдити куповину. То је изгледа згодан тренутак да ти мозак каже „Е, имам нека посла извини…“ и окрене се и оде. Но, како год, моје блог носи и моје име па ако некада успешно заживи ВИ имаћу двојника на интернету.

Нисам од оних који пишу дуге чланке, рашчлањујући своје идеје на све шрафове и ситне мисли. Наравно, не критикујем такав начин писања, већ сам пронашао да ја нисам дорастао тој врсти привлачења пажње на дуже стазе. Више волим краће чланке са уграђеним идејама не више од три и не мање од једне.

Зашто на енглеском језику?

Боље бити лош на страном језику него на матерњем. Мада, искрен да будем и благо ме замара ово наше село овде око нас. Ретко ко данас поштује туђу идеју као оригиналну творевину уникатног ума свакога од нас. Да су многе важне личности мењале себе на сваку критику држећи се колотечине данас ви не би ни читали овај чланак на табли званој монитор. Ти што сада мислиш да ја себе из овог што сам написао сматрам важном личношћу знај да грешиш и да се ја задовољавам улогом осредњег блогера који има своју сврху у мерном систему оцењивања бољих од мене. Јер знаш већ како то иде, да нема добрих не би било ни лоших и да нема осредњих не би било ни једних ни других. Да, опет дођосмо до тога да сам битан (вероватно сам себи) и придика које ми и жена иначе стално упућује. Да знам и сам бих вам одговорио по питању ове моје мане, али ево још једног тренутка када мозак каже „Е, имам нека посла, извини…“

Слободан софтвер и свакодневне прилике

Да није слободног софтвера, ГНУа и Линукса не бих знао о чему бих писао. Нисам неки авантуриста а и зубару баш не идем довољно често да бих могао да правим серије текстова о томе или пишем о новитетима у техникама бургијања вилице. Понеки доживљај из живота, са одмора, прибележено упуство да га и сам не заборавим и осврт на слободан свет софтвера и свакодневну инпспирацију је садржај који који можете наћи на мом веб запису. Поред тога почео сам и са саветима који су проистекли из мог досадашњег веб искуства и путевима који воде до „скидања мрака“ са инспирације и овладавања истом.

Копирајтинг и коришћење онога што пишем

И сам сам тек пронашао да ми у дну странице пише да су права задржана од моје маленкости. Разумећете да је то грешка услед недоставка времена и нећете ми баш пуно замерити, ево обећавам да ћу преправити чим се опет дохватим својег записа. Текстове и оно што нађете на блогу не пишем да бих задржао за себе, очигледно зар не када већ дајеш људима да виде, али ипак многи то мисле када пишу своје текстове. Ако ће вам било који материјал са мог блога дати прилику да успете, обогатите се или пронађете нирвану.. само напред, слободно прекопирајте и потпишите у дну, нећу вам замерити.

Ово је први пут да пишем текст за други блог па ми не замерити ако нисам строго у већ опште пожељним шаблонима и штампаним формама. Искористио сам право да ја будем ја, чак и на туђим страницама, захваљујући Жељку свакако. Исто препоручујем и вама. Живи били!

*

Текст написао: Иван Благојевић

*

Адреса Ивановог блога http://ivanblagojevic.com