ЛИНог – Линукс блог

Основни циљ ЛИНог – Линукс блога је да кроз веб форму донесемо линукс вести, прегледе и текстове путем изворног писма и ослушкивањем потреба и навика корисника на нашим просторима.

Можемо рећи да смо у бета издању и да на самом почетку још увек проналазимо црту која ће још више ојачати наш тим. Такође, сагледавајући намеру да стално надограђујемо знање и сви заједно са вама напредујемо можемо рећи и да смо „rollign release“ пројекат. Тренутно не можемо да користимо језик Арчера и кажемо да смо „bleeding-edge“ блог када је писање у питању, али не заборавите да смо тек у бети и да најбоље тек временом долази.

Сама идеја рођена је главама сваког појединачног члана тима, сав труд и рад уложени су у једном даху, све што ће доћи долази само зато што се сви заједно залажемо да будемо нешто што је зрелост наше Линукс заједнице већ требало да изнедри, а да се притом нећемо љутити ако смо само прст судбине који би боље стручњаке натерао на акцију стварања нечег још бољег и квалитетнијег него што ми можемо да понудимо.

Сваки корисник Linux OS-а на територији наше државе је и члан неке од Линукс заједница. Локалне Линукс заједнице представљају више него одличну подршку и место за дружење свих људи са истим или сличним интересовањима. Поред тога, велики број корисника води своје, личне блогове који су по садржају управо оно што лични блогови треба да буду и често обилују субјективним линијама. Оно што је наш задатак и циљ јесте да субјективност сведемо на ограничен простор у одређеним категоријама наших чланака, а да у први план ставимо информације, смернице и објашњења  која ће свима помоћи да сазнају или спроведу одређене кораке у свеобухватној Линукс едукацији на нашим просторима.

[извор]