Linux AIO летак

План је да се обједине неке од познатих Linux дистрибуција (Ubuntu и деривати, Linux Mint, Linux Mint “Debian”, Debian Live, Fedora) са различитим окружењима радне површи на једној ISO слици која може бити нарезана на DVD или USB flash меморију. Свака од њих се може користити као Live систем, без потреба инсталирања на тврди диск, али може се и инсталирати на рачунар и користити у свакодневном раду.

Издају се 32-битна, 64-битна и EFI ISO слика. У случају да ISO слика од 32-битне, 64-битне и EFI верзије превазилази капацитет DVD-а и већа је од 5GB што онемогућава постављање на Sourceforge издају се Mix и Lite верзије које не превазилазе капацитет DVD-а, те се могу нарезати на DVD и могу бити постављење на SourceForge.

Све ISO слике су постављене на SourceForge. За прављење ISO слика за EFI издања користи се Grub2 а за сва друга издања Syslinux. За сваку ISO слику прави се md5sum и torrent фајл. ISO слике су тестиране у VirtualBox-у.

Сам по себи Linux AIO не доноси ништа ново, спектакуларно, ништа што до сада није виђено. Пројекат није ни савршен, постоје одређени проблеми. На неке не можемо да утичемо, док друге покушавамо да решимо и решавамо их. За ово време, од када је пројекат покренут, можемо се похвалити добрим одзивом корисника, великим бројем преузимања ISO слика и небројеним текстовима на многим познатим порталима/сајтовима/блоговима који се баве Linux-ом и Слободним софтвером. Дефинитивно, Linux AIO није прошао незапажено, шта више, шта год да се догоди у будућности Linux AIO је већ оставио свој траг.

Наша жеља је да се тимовима/заједницима које стоје иза GNU/Linux дистрибуција укаже на потребу за оваквим начином дистрибуције GNU/Linux система, да усвоје и овакав начин дистрибуције.

Linux AIO пројекат је покренут 16. јула 2014.

Linux AIO тим:

Linux AIO линкови:

Напомена:
Linux AIO није званичан пројекат, односно, није у вези са Canonical Limited, Ubuntu, Kubuntu, Ubuntu GNOME, Xubuntu, Lubuntu, Linux Mint, Debian, Fedora, Red Hat. Ово су незванична ISO издања која укључују оригиналне фајлове са ISO слика поменутих Linux дистрибуција и направљена су за личне потребе.

Преузмите летак.