Linux Mint AIO DVD на Softpedia

Од сада Linux Mint AIO DVD и на Softpedia-и.


Од 16.07.2014. године Linux Mint AIO DVD је део Linux AIO пројекта.
Вести о Linux AIO пројекту можете пратити и на овом блогу ознака Linux AIO.

Softpedia, један од најпопуларнијих сајтова за преузимање програма, поставио је Linux Mint AIO DVD у секцију Linux Distributions.

Значи да од сада Linux Mint AIO DVD можете преузети и са сајта Softpedia.

Преносимо текст са Softpedia-e:

Рецензија Softpedia уредника за Linux Mint AIO DVD

Све-у-једном Live DVD који обухвата четири званична Linux Mint оперативна система!

Од креатора популарног Ubuntu AIO DVD-а, поносно објављујемо да је од данас доступан за преузимање нови пројекат под називом Linux Mint AIO DVD, који омогућава корисницима софтверски производ отвореног кода који се слободно дистрибуира и који обухвата више издања Linux Mint оперативног система.

Доступност, подржане архитектуре и опције за покретање

Производ је доступан за преузимање у две Live DVD ISO слике, којe могу да се нарежу на празне DVD-ове помоћу било ког програма за нарезивање CD/DVD-ova или ставе на USB флеш меморију капацитета од 4GB или већу, користећи Disks или UNetbootin.

Док 64-битно издање садржи 64-битне укусе Linux Mint оперативног системима, 32-битно издање долази са Linux Mint верзијама које су специфичне за 32-битну архитектуру. Сваки има исти мени за покретање, који омогућава кориснику да покрене окружење уживо са специфичним Linux Mint оперативним системом.

Поред тога, можете да покренете тест меморије (RAM), проверите интегритет диска (ако користите DVD медије) или да покренете постојећи оперативни систем са хард диска.

Четири Linux Mint издања под једним кровом

Као што је поменуто, Live DVD укључује четири различита Linux Mint издања. То су, по наведеном редоследу на мениу за покретање: Linux Mint Cinnamon, Linux Mint МАТЕ, Linux Mint KDE и Linux Mint Xfce.

Сваки од њих може бити покренут са подразумеваним поставкама или у режиму компатибилности, у случају да неке од ваших хардверских компоненти нису правилно препознате под подразумеваним поставкама. Када се у мениу изабере и притисне ентер на једном од поменутих Linux Mint уноса, биће покренуто подизање изабраног оперативног система, омогућавајући кориснику да започне живу сесију.

Закључак

Да закључимо, Linux Mint AIO DVD је још један одличан производ погодан за било којег Linux Mint заљубљеника који је сањао да има сва, званична и од заједнице, издања Linux Mint-а на једној портабилној USB меморији или Live DVD-у.

Опис Linux Mint AIO DVD-а

Linux Mint AIO (All-in-One) DVD је Linux дистрибуција отвореног кода која се састоји од четири различита издања Linux Mint-а са Cinnamon, МАТЕ, KDE и Xfce окружењем радне површи.

Дистрибуира се у две Live DVD ISO слике, једна која садржи 64-битна издања наведених Linux Mint укуса и још једна са 32-битним верзијама.

Аутор: Мариус Нестор – 16. маја 2014.
Оцена уредника: 5/5

*

Превод и обрада текста:
An all-in-one Live DVD that includes four official Linux Mint operating systems