Linux Mint Xfce

Linux Mint је једна од најпопуларнијих GNU/Linux дистрибуција. Linux Mint је одличан оперативни систем како за појединце тако и за компаније и одличан избор за почетнике и за оне који прелазе са других оперативних система на GNU/Linux. Linux Mint је познат по својој једноставности, хардверској компатибилности и унапред инсталираним софтвером.

Linux Mint базиран на Ubuntu-у са Xfce окружењем радне површи. Linux Mint Xfce је Xfce варијанта Linux Mint-а. Xfce је окружење радне површи које је лагано, које може да ради на рачунару са мање радне меморије.

Системски захтеви

384 MB RAM-а (препоручено 1GB), 5 GB слободног простора на хард диску.

Програми

Linux Mint Xfce je оперативни систем који је одмах после инсталирања спреман за употребу пошто долази са преинсталираним кодецима и програми који су вам довољни за свакодневни рад за рачунаром.

Прибор: Archive manager (File Roller), Calculator (gCalcTool), Thunar, Catfish, gEdit, Screenshot, Terminal (Xfce Terminal), Tomboy notes, Bulk Rename, Font Viewer.

Графика: GIMP, gThumb, Rastretto, Simple scan.

Интернет: Firefox, Pidgin, Thunderbird, Transmission, HexChat.

Канцеларија: Dictionary (Xfce4 Dictionary), Document viewer (Evince), LibreOffice – Calc, Draw, Impress, Math, Writer.

Мултимедија: Banshee, Xfburn, Videos (Totem), PulseAudio, VLC.

Систем: Велики број програма за управљање, подешавање, ажурирање, надгледање система и програма, инсталирање програма, управљање периферијама, претрагу фајлова и фолдера… CompizConfig, Disks (gnome disk), Passwords and Keys (seahorse), BackupTool (mintbackup), Disk Usage Analyzer (boabab), Domain Blocker (mintnanny), GDebi, Synaptic, Upload Manager (mintupload), USB Image Writer, USB Stick Formatter.

Изглед

Да би видели како Linux Mint Xfce изгледа посетите LinuxScreenshots.

Преузимање

Linux Mint Xfce можете преузети са званичног сајта.

Линкови

Linux Mint

Друштвене мреже