Мозила Србија

Moзила Србија, српска Мозила заједница, је званично почела са радом фебруара 2009. године. Главни циљ заједнице је приближавање младих људи програмима отвореног кода (open source), значај фирми које се баве овом делатношћу, ширење Мозилине мисије (прочитајте и Мозилин манифесто) и наравно дружење.

Доста наших људи је од пре неколико година укључено у програм локализације Мозила производа као и Мозилиних сајтова. Таква заједница младих ентузијаста је држала корак у процесу локализације са готово свим већим Мозила заједницама, као што су шпанска, енглеска, мексичка… На локализацији производа и веб страна су углавном радили професори и искуснији чланови који имају искуством са локализацијом неких других светски познатих производа. То нам је осигурало квалитет превода, лако разумевање нових термина као и репутацију наше заједнице.

Компанија Мозила је непрофитабилна организација, и своје производе нуди сасвим бесплатно, и тренутно је једна од најпознатијих светских компанија у свету Информационих технологија, а нарочито дела везаног за интернет.

Међу члановима наше заједнице можете пронаћи младе, креативне ентузијазисте који разумеју Мозилини мисију, и радо доприносе у ширењу Мозилиних производа, и  побољшању истих . Поред младих ту су и старији и искуснији, који су увек ту да се побрину око квалитета и рада заједнице.

Сваки допринос чланова заједнице на локализацији Мозила веб страна и производа, те допринос ових људи промоцији отвореног кода и програма је, без икаквог преувеличавања, огроман. Свако од њих је свој труд, рад и слободно време дао за побошљшање Интернета и бољу едукацију интернет корисника у Србији.

Тиму се увек можете прикључити и допринети на много начина.

[извор]