Најбољи бесплатни online сервис за складиштење података

Бесплатни online сервиси за дељење садржаја

Својевремено сам урадио неколико cd/dvd презентација: Есхатон, СПЦ храм Ловћенац, IC XC NI KA. Недавно се указала потреба да презентације учиним доступним за преузимање, као и још неке моје радове. Саме презентације заузимају нешто више од 6200MB што ме је навело на потрагу за бесплатним online сервисом за складиштење података. Очекивано је да моји радови неће бити тражени у оној мери која омогућава дугорочно складиштење на сервисима који бришу фајлове пошто нису преузети ниједном у одређеном временском интервалу, зато сам тражио сервис који нуди другачије услове за дугорочно складиштење података. Нашао сам три таква сервиса где је потребно повремено приступање налогу да би се фајлови сачували од брисања: 4shared, SkyDrive, MediaFire. На крају сам се одлучио за MediFire јер нуди неограничен простор, преузимање фајлова без чекања, наставак (обнављање) прекинутог преузимања.

Погледајте табелу која је произашла из овог истраживања које је спроведено јуна 2011, а делимично допуњено октобра 2011.

Minus је унапредио карактеристике свог сервиса што га сврстава у фаворите.

Гугл је покренуо свој сервис gDrive који долази са 5гб простора. Документа која складиштите у Гугловим форматима не одузимају вам бесплатни складишни простор тј. не улазе у 5гб. Ако већ имате Гугл налог …

Напомена:
До данас Minus није омогућио брисање налога, прављење фолдера унутар фолдера, као ни потпуну приватност.
Mediafire ипак понекад зна да самоиницијативно обрише по неки фајл из фолдера.

чланак допуњен 30. априла 2012.