Опис хранилица за птице из огласа

Хранилице за птице су направљене од половних, коришћених дрвених летви (пуно дрво) што је и видљиво: могуће неравниве, избочине, пукотине, луфт између летви и сл. Летве су спојене вијцима и ексерима. Треба знати да дрво у различитим временским условима „ради“, шири се и скупља, што доводи до пуцања дрвета. Складиштене су у помоћним просторијама те су могући видљиви остаци прашине и паучине.

Постоји велики број модела хранилица, ми смо изабрали овај практичан и једноставан модел. У питању је висећа хранилица којој птице могу приступити са четири стране, мада може се постављати и на неке друге одговарајуће начине и места. На крову се, у постојеће рупе, монтирају две куке за које се качи ланац дужине око 50/51 цм. Уз помоћ ланца хранилица се качи на грану или неки други носач. Куке и ланац су саставни део хранилице (добијају се уз хранилицу).

Хранилица је предвиђена за суву храну. Храна се сипа на под/дно хранилице, које је ограђено високим страницама како би се храна задржала на хранилици (мање расипала). Уз хранилицу се добија летак „Зимско храњење птица“.

Споља је офарбана фарбом на воденој бази, у две руке (прва рука основни заштитни премаз (темељни) – импрегнант, друга рука завршни премаз), четком што је и видљиво. Унутрашњи део није фарбан.

Димензије хранилица: Тежина: око 2,3 до 3,2 кг; Ширина: око 18 до 20 цм; Дужина: око 40 цм; Висина: око 20 до 22 цм. Простор за приступ храни: висина од око 11 до 12 цм.
Димензије су оријентационе/просечне како би имали представу о величине хранилица, а може се десити да нека хранилица мало одступа од ових димензија.

Прочитајте још текстова са блога на тему хранилице за птице.

Како изгледају хранилице за птице:
hranilica-za-ptice hranilica-za-ptice hranilice-za-ptice

Летак „Зимско храњење птица“:
zimsko-hranjenje-ptica zimsko-hranjenje-ptica