Помоћ Православној мисији у свету – пројекат „500×100“

Православни хришћани, покажите своју љубав према Христу!
Свети Макарије Невски, Апостол Алтаја

Православни хришћани, дајте, Христа ради, свету милостињу! Можда ће неко упитати: коме дати милостињу? Дајте је Самом Христу! Сам Христос прима вашу милостињу ако је дајете на дело Христово! Какво је то дело? То је дело ради кога је Господ наш Исус Христос дошао на земљу, ради кога је принео Себе на жртву. То је дело спасења оних који гину у незнању истинитог Бога, то је дело призивања неверних истинитој вери.

Шаљући на проповед у цео свет Своје апостоле, Господ наш Исус Христос је дао обећање да ко прима њих, прима Њега Самог. Ко помаже апостолима, тај помаже Самом Христу. Ко се одриче да прими Христове посланике, одриче се Њега Самог. Из овога се може видети колико ће тешки грех бити на човеку који није пожелео да сабира са Христом овце, то јест, ко се свесно одрекао да помогне у делу призвања неверујућих вери Христовој. Шта је потребно урадити да не бисмо били криви за овај грех? Неопходно је помагати онима којима је Господ поручио да сабирају Његове овце.

Не може свако бити проповедник вере међу невернима; нису сви апостоли, нису сви благовесници, међутим, овим проповедницима је дужан да помогне свако ко верује у Христа. Дакле, ко жели да покаже љубав и захвалност Христу Спаситељу за Његову љубав и милост према нама, нека послужи делу призвања незнабожаца спасењу кроз мисионарску проповед.

Успех мисионарског дела зависи од умножавања делатника, то јест, мисионара и њихових помоћника, као и новчаних и других материјалних средстава којима ће се користити мисија. Средства ће се умножавати само када се у православном народу разгори усрђе према светом делу Јеванђелске проповеди.

Православни хришћани! Покажите своју љубав према Христу: помозите нашим мисијама и њиховим потребама вашим појачаним прилозима на дело Христово… Нека свако да прилог од својих праведних трудова. Нека свако приложи по својој моћи, без жалости, радосно, јер онога који добровољно даје љуби Бог. Који даје нека памти изреку Писма: „Ко шкрто сије, шкрто ће и жњети; а ко са благословима сије, са благословима ће и жњети“ (2 Кор. 9:6).

*

Будите део пројекта Православног мисионарског центра „о. Данил Сисојев“: „500 православних хришћана по 100 динара месечно“, мисионарског дела помагања мисионарима Православне Цркве широм света.

Ако желите да нам се придружите, пишите нам на urednik@svedokverni.org или се пријавите на сајту мисионарског центра „о. Данил Сисојев“ www.svedokverni.org

*