Попиракија

Пред вама је бренд ПОПИРАКИЈА који сам осмислио и креирао за домаћу ракију коју правим за сопствене потребе већ четврту годину. Бренд је озваничен 19. јануара 2020. године (на Богојављење).

Ракију правим од не третираног грожђа и воћа из мог дворишта, двоструком дестилацијом (препеченица) преврелог кљука (комина, троп). У питању су мале количине младе ракије која не одлежава (стари, сазрева), чиста је и безбојна („бела“), јачине између 18 до 20 гради (око 45 до 50 % vol.). Са њом се не експериментише (купажирање, храстови штапићи…) и пије се неколико месеци после печења. Чува се у стакленим балонима, а пуни у стаклене боце запремине од 500, 700 или 750 ml. У овом процесу печење радим услужно јер немам казан за печење ракије (весела машина, пецара), а остало је мој рад. Прву ракију сам пекао 2017. године од грожђа, затим 2018. од грожђа, 2019. од шљива, 2020. од шљива, крушака и од крушака и јабука.

Назив

Попиракија
Назив је изведен од надимка презимена које носим Попивода. Надимак поодавно егзистира, у разним варијацијама. 🙂

Слоган

ПОПИРАКИЈА се не купује, ПОПИРАКИЈА се заслужује 😉
Слоган је дошао од изреке „Љубав се не купујe, него се заслужује“. И јесте тако. Попиракија се не продаје, само се поклања тј. не може се купити, већ само добити на поклон.

Лого, налепнице, етикете…

У галеријама (линкови испод) можете погледати како изгледа лого, налепнице, етикете… које сам развијао у разним варијантима у току дужег временског периода.

Пратите Попиракију на интернету

Попиракија вебсајт: popirakija.com
Попиракија на друштвеним мрежама: Facebook, Instagram, Twitter, Youtube (@popirakija).
#popirakija

Живели !!!