Регионално истраживање блогосфере #Blogometar15

Како сте, блогери? Регионално истраживање блогосфере #Blogometar15

Сваки трећи веб сајт на свету је блог. Три од четири интернет корисника редовно читају блогове. Сваког дана објави се близу 3.000.000 блог постова. Пет од шест интернет “инфлуенсера” су блогери, а на њих највећи утицај врше опет други блогери.

Од 2012. до данас подаци о броју блогера варирају. Узвеши у обзир све доступне податке – на свету постоји између 350 милиона и пола милијарде блогова.

До момента кад завршите читање овог текста биће објављено преко 20.000 нових блог постова!

Блогосфера бивше Југославије се до 2008. године експоненцијално развијала. У то време је бројала до чак 1.000.000 блогова. Али о блоговима у региону данас знамо мање него икада. Блогери, не знамо како сте, а то је важно!

Не знамо шта блогере мучи, због чега не пишу чешће, да ли се осећају сигурно да објаве шта год желе, да ли добијају подршку пријатеља и од кога трпе притиске (уколико их трпе), не знамо колико има блогова, на којим су платформама, да ли су блогери и блогерке упознати са својим правима, колико често су та њихова права угрожена… о блогерима и блогеркама поуздано знамо мање него о било ком другом друштвеном медију. А док нешто не измеримо, не можемо га ни развијати. Док не сазнамо како смо, тешко је блогосферу унапредити до нивоа најзначајнијег медија друштвеног интернета што би наша блогосфера сигурно могла да буде!

************

Блогери ево шта можете да урадите у само 15 минута за десетине хиљада блогера:

  • Попуните истраживање кликом на ЛИНК
  • Једноставно напишите блог пост подршке копирајући текст о Истраживању (цео текст који можете копирати и објавити на свом блогу, банер, као и илустрације можете преузети ОВДЕ)
  • Поделите линк до #Блогометар15 на друштвеним мрежама кликом на овај ЛИНК

Детаљне резултате у различитим форматима поделићемо са свима вама, уз задржавање анонимности сваког испитаника. За сва питања пишите нам на blogometar@proceniweb.com Хвала на солидарности!

[извор]