Сазнај Ново – блог

Сазнај Ново је блог основан из жеље аутора да све што сазна из области рачунара, smart уређаја и web технологија подели са другима. Настао је 2010. године из угашеног блога о филмовима. Још један разлог оснивања је жеља аутора да учи WordPress.

Блог је задржао плаву боју и своју једноставност. Сваким редизајном аутор се труди да се изглед не мења много, већ то чини постепено прилагођавајући се новијим web технологијама и водећи рачуна о сталним посетиоцима.

На њему се могу пронаћи текстови о софтверу, хардверу, рачунарској безбедности, PC играма, оперативним системима, smart уређајима, друштвеним мрежама, као и корисна упутства. Аутор блога подржава и слободан софтвер па је тако велики љубитељ Linux-a. Конкретно користи Ubuntu свакодневно, и труди се да допринесе његовој промоцији и развитку. Наравно, пише и текстове о Linux-у и Ubuntu-у. Још користи и Android баш због свих предности отвореног кода, а наравно пише и постове на свом блогу о њему.

Блог је потпуно независан, пише га, одржава, рекламира, унапређује… само оснивач. Управо захваљујући блогу, аутор је још дубље загазио у web технологије и платформе за израду web сајтова, што му је данас и главни посао. А занимање за слободан софтвер га је довело до неких људи са којима и дан данас лепо сарађује, дели знања и искуства из те, а и других области.

*

Текст написао: Сазнај Ново