StartUbuntu – Ubuntu AIO DVD летак

Промотивни летак за два пројекта уско повезана.


Од 16.07.2014. године Ubuntu AIO је део Linux AIO пројекта.
Вести о Linux AIO пројекту можете пратити и на овом блогу ознака Linux AIO.

StartUbuntu

„Немојте да циљате на успех ако га желите; радите само оно што волите и оно у шта верујете, успех ће доћи сам по себи.“ – Дејвид Фрост

StartUbuntu је пројекат заједнице који је покренут 8. априла 2013. године. Циљ је да се допре до корисника MS WindowsXP оперативног система и да им се понуди модеран, стабилан, брз, прилагодљив, бесплатан, слободан оперативни систем који ће заменити њихов стари MS WindowsXP оперативни систем и удахнути нови живот њиховим рачунарима. StartUbuntu не нуди само један оперативни систем већ је могуће бирати између више оперативних ситема у складу са потребама и жељама корисника:

  • Ubuntu
  • Kubuntu – Ubuntu са KDE окружењем радне површи
  • Ubuntu GNOME – Ubuntu са GNOME окружењем радне површи
  • Xubuntu – Ubuntu са XFCE окружењем радне површи
  • Lubuntu – Ubuntu са LXDE окружењем радне површи
  • Edubuntu – Ubuntu верзија за едукацију
  • Ubuntu Studio – Ubuntu дизајниран за мултимедију
  • Mythbuntu – Ubuntu дизајниран за кућни биоскоп са MythTV

Microsoft је 8. априла 2014. године укинуо подршку за WindowsXP. У складу са тим, Microsoft корисницима WindowsXP-а препоручује две опције: Ако рачунар може хардверски да подржи Windows7/8 онда можете купити неку од верзија тих оперативних система или ако рачунар хардверски не подржава Windows7/8 онда да купите нови рачунар са Windows8 оперативним системом.

StartUbuntu жели да упозна кориснике MS WindowsXP оперативног система са Ubuntu-ом и његовим дериватима и понуди им алтернативу.

Ubuntu AIO DVD

Ubuntu AIO DVD (Ubuntu All In One DVD) је пројекат покренут 30.03.2014. године и део је шире кампање назива StartUbuntu.

Пројекат доноси Ubuntu и деривате на једном DVD-у. На DVD-у се налазе следеће дистрибуције:

Издаје се посебан DVD за 32-битну, посебан DVD за 64-битну верзију и/или DVD са комбинацијом 32-битних и 64-битних издања.

Ово је Live DVD тако да сва понуђена издања можете испробати без инсталације на тврди диск. DVD је тестиран у виртуелној машини.

Ubuntu AIO DVD можете преузети са Sourceforge-а:
http://sourceforge.net/projects/ubuntuaiodvd

Пројекат одржавају Милан Рајчић и Жељко Попивода.

Преузмите StartUbuntu – Ubuntu AIO DVD летак