ЛиБРЕ! летак

Све бројеве ЛиБРЕ! Часописа у PDF и ePUB формату можете бесплатно преузети са адресе https://libre.lugons.org.

ЛиБРЕ! је некомерцијални часопис о слободном софтверу на српском језику иза кога стоји група ентузијаста окупљених око једне идеје. Та идеја подразумева несебично дељење знања у циљу приближавања слободног софтвера обичним људима који нису програмери али такође обезбеђује и извесну количину информација намењену програмерима и напреднијим корисницима рачунара. Циљ овог часописа је да достигне углед код домаће (а делом и стране) публике и да буде један од омиљених извора информисања у свету слободног софтвера.

ЛиБРЕ! часопис о слободном софтверу излази једном месечно на српском језику и то на оба писма, латиничном и ћириличном. Тренутно је часопис доступан само у електронској варијанти у облику PDF документа и потпуно је бесплатан за преузимање.

Чланови ЛиБРЕ! тима сарађују међусобно путем интернета. Једном недељно одржавају састанак на IRC-у. Сваки члан пројектног тима учествује у овом пројекту добровољно. Нови чланови пројектног тима су увек добродошли. Уколико вам идеја о некомерцијалном часопису о слободном софтверу на српском језику звучи занимљиво, слободно можете да нам се придружите.

Све што вам је потребно су: добра воља, мало слободног времена које бисте издвојили за волонтерски рад у ЛиБРЕ! пројекту и добре интернет везе. Наравно, љубав према слободном софтверу се подразумева. 🙂

У ЛиБРЕ! пројекту можете да радите као аутор, лектор, графичар, дизајнер а можете да радите и у маркетинг тиму.

Своје намере за учешће у овом пројекту са вашим именом, презименом и ницком, пошаљите на нашу адресу е-поште: libre@lugons.org. Одговорићемо вам у најкраћем могућем року.

ЛиБРЕ! пројекат се заснива на доброј вољи сваког појединца који у њему учествује, без обзира на количину труда коју сваки од њих у овај пројекат улаже. Подједнако ћемо вам бити захвални и уколико радите у пројекту само један дан као и уколико радите годину дана. Такође, у ЛиБРЕ! пројекту можете да радите за стално (да учествујете у производњи сваког броја ЛиБРЕ! часописа) а можете да радите и повремено (да учествујете у производњи једног броја ЛиБРЕ! часописа, да направите паузу током које ће изаћи неколико нових бројева а да се затим вратите својим пословима на издавању најновијег броја). У сваком случају ћемо вам бити подједнако захвални.

ЛиБРЕ! часопис о слободном софтверу је тимски пројекат и резултат је заједничког рада свих чланова тима – волонтера који у њему учествују. У ЛиБРЕ! тиму не постоји пирамидална хијерархијска структура, већ су сви чланови тима једнаки и окупљени око заједничког циља, а то је ширење идеје о слободном софтверу. Сви чланови ЛиБРЕ! тима дају допринос заједничком пројекту према сопственим могућностима. Важно је да знате да нам је сваки допринос подједнако важан, и да се свачији труд и залагање подједнако вреднују и поштују. Зато хијерархијска структура ЛиБРЕ! тима подсећа на структуру звезде, при чему је у центру те звезде ЛиБРЕ! часопис а на њеним крајевима су чланови ЛиБРЕ! тима који учествују у изради ЛиБРЕ! Часописа.

Вебсајт: https://libre.lugons.org/
Вики: https://libre.lugons.org/wiki/doku.php
Форум: https://libre.lugons.org/index.php/forums/
Е-пошта: libre@lugons.org
Дописна листа: https://free-lists.net/mailman/listinfo/floss-magazin
IRC канал: #floss-magazin на irc.freenode.net
Github : https://github.com/libreoss
Twitter : https://twitter.com/libre_magazin
Facebook: https://www.facebook.com/libremagazin
Google+: https://plus.google.com/113812317143365684546
Pinterest: https://pinterest.com/libremagazin/

Преузмите изворни фајл.

[извор]