Линукс за све

Линукс за све или скраћено ЛЗС је непрофитна online публикација посвећена промоцији, информисању и едукацији о оперативном систему ГНУ/Линукс те припадајућим апликацијама. Назив публикације уједно говори и о самој идеји иза пројекта. Покушавамо превладати учестало мишљење да је коришћење Линукса привилегија рачунарских зналаца, системских администратора, програмера и осталих уже везаних уз ИТ.

Напокон, 29. новембра 2007. године излазимо с јасном поруком – Линукс за све! Ако желите користити стабилан и бесплатан оперативни систем – слободно пробајте Линукс. Не морате знати како ствари функционишу “испод хаубе”, исто као што многи људи свакодневно возе аутомобиле не знајући на који начин ради мотор који их покреће. Од вас зависи колико ћете имати воље и жеље упознати Линукс детаљније. Уколико се ипак одлучите на тај корак, отварају вам се велика врата и многе могућности.

Трудимо се одржавати константан напредак; неке ствари ћемо променити/побољшати/дорадити, у складу са вашим саветима, идејама и предлозима. Настојимо бити отворени за све, стога не оклевајте контактирати нас.

[извор]