Израда уникатних Православних икона

Израдом, украшавањем и урамљивањем икона се бавимо више од десет година. Од тада па до данас непрестано усавршавајући технику и побољшавајући квалитет израде. Тренутно израђујемо уникатне Православне углавном византијске иконе по поруџбини у више димензија и врста украса.

Начин израде: Одштампане иконе су после једне врсте каширања позлаћене техником ручне позлате (позлата  златним тзв. шлагметал листићима), а затим у зависности од иконе и изведбе богато украшене каменчићима — цирконима. У току израде су најмање два пута лакиране. Урамљене су у раскошан дупли рам са стаклом између унутрашњег и спољашњег рама које одстојава од иконе дајући јој тиме додатну дубину. За разлику од богато украшених икона великог формата (до 55 х 70 цм) у понуди су и мање иконе у формату ≈35 х 44 цм исто или мање украшене (са или без позлате, у једноструком или двоструком раму). Што се тиче украса свака икона је уникат иако су полазне репродукције исте. Оквир је заједно са украсом прилагођен свакој икони понаособ. По жељи је могућа израда, опремање или урамљивање било које иконе у свакој од величина (и до 1 х 1.5 м) и у свакој од варијанти или комбинација. У понуди су и репродукције познатих чудотворних икона: Тројеручице, Богородице Иверске – Вратарице, Богородице Старице, Богородице Брзопомоћнице… Оне су такође урамљене у одговарајући дупли рам и украшене цирконима.

Због високог квалитета израде и богатог украса, иконе су веома репрезентативне и као такве погодне за поклон у свакој прилици (венчање, крштење, усељење, слава, поклон Цркви…и сл.).

Иконе израђује, украшава и урамљује: дипл. теолог Бојан Николић.