Људи, па ово и није тако лоше!

Убунту десктоп

Убунту је најпопуларнија Линукс дистрибуција. Једноставно погледајте Како Убунту изгледа, потом преузмите Убунту и инсталирајте Убунту. Убунту је Линукс за људска бића.

Ако се питате, колебате, још размишљате прочитајте Зашто је Линукс бољи, Зашто одабрати Убунту, Кратку историју Линукса.

Основне информације о Убунтуу и Линуксу уопште можете наћи на интернету у туторијалима прилагођеним почетницима: Водич за потпуне почетнике, Линукс упуства, Линукс за почетнике, Линукс Убунту туторијали.

Могу вам помоћи и искуства других, а ово је мој сусрет са Линуксом.

Нема места за страх јер нисте сами. У Србији постоји Убунтуова Локална Заједница. Један од разлога постојања заједнице јесте пружање помоћи корисницима Убунтуа. На многа ваша питања већ постоје одговори на сајту, форуму, викиу, планети; ако не можете да нађете одговор не устручавајте се да питате на форуму и irc каналу.

Чим почнете да користите Убунту ви сте постали део велике заједнице корисника ГНУ/Линукс оперативних система и можете се регистровати као Убунту/Линукс корисник на Линукс мапи Србије, Линукс бројачу и Убунту бројачу.

Временом ће се појавити жеља да помогнете Локалну Заједницу и промоцију Убунтуа.

Добро дошли!