Lubuntu countdown banner

Званични Lubuntu countdown банер који одбројаваја дане до изласка нове верзије Лубунтуа може се видети на многим сајтовима, блоговима посебно код аутора који користе Лубунту и Слободан софтвер. Постоје и незванични, али они тренутно нису у функцији.

Нажалост, званични банер могуће је на сајт поставити само уз помоћ iframe-а који није могуће користити на блог платформи WordPress.com. Сходно томе одлучио сам да приредим

Lubuntu countdown banner

Као основа банера послужио је један од званичних Лубунту банера који је, наравно, мало измењен. Како су банери испали? Можете погледати галерије:

Mads Rosendahl (MadsRH) је урадио скрипту за Ubuntu 9.04 baner бројач која је уз ситне измене употребљена за овај банер бројач.

На крају слике и скрипту треба негде хостовати. Одлучио сам се за SourceForge.

Банер је урађен на српском језику на ћирилици и латиници и на енгледком језику. Банер је линкован на званични веб сајт Лубунтуа.

Одржавање банера бројача

За свако ново издање Лубунтуа биће потребно одрадити мање измене на банеру у вези натписа верзије а на скрипти унети датум изласка нове верзије. При праћењу датума изласка нових Убунту издања могу послужити:

Постављање на сајт, блог

Ископирајте један од датих кодова у зависности од писма (да ли желите банер бројач на ћирилици или латиници или на енглеском) и налепите га на сајт, блог на место где желите да стоји. Можете преузети Lubuntu countdown и поставити да се врти на неком трећем хосту ако вам тако више одговара.

Ћирилица

Lubuntu

<a href="http://www.lubuntu.net/" target="_blank"><img src="http://zpopivoda.users.sourceforge.net/lubuntu-countdown/lubuntu-rs-cyr.php" alt="Lubuntu" style="width:160px;height:90px;border:0px;" /></a>

Latinica

Lubuntu

<a href="http://www.lubuntu.net/" target="_blank"><img src="http://zpopivoda.users.sourceforge.net/lubuntu-countdown/lubuntu-rs-lat.php" alt="Lubuntu" style="width:160px;height:90px;border:0px;" /></a>

English

Lubuntu

<a href="http://www.lubuntu.net/" target="_blank"><img src="http://zpopivoda.users.sourceforge.net/lubuntu-countdown/lubuntu-en.php" alt="Lubuntu" style="width:160px;height:90px;border:0px;" /></a>

Преузимање