LUGoNS Lab

Шта је то LUGoNS Lab?

LUGoNS Lab је просторија у којој се LUGoNS чланови окупљају ради дружења, едукације (себе самих као и других). Кад год смо у просторијама, добродишли сте да нам се придружите, било да имате нешто да нам предложите, било да само желите да се дружите са нама (немојте мислити да ми само хакујемо Unix-олике системе када се окупимо).

Прво што нас људи питају је како да знамо кад неког има у просторијама или када могу навратити. Сваке прве недеље у месецу од 17-19h увек има некога, остали термини по договору преко irc-а. Наше присуство редовно најављујемо у овој теми форума. Ако желите, можете да завирите у просторију и видите има ли иког.

24h смо доступни на IRC каналу #lugons.

Где се налазимо?

Адреса: Војводе Бојовића 13, I спрат.

Ако не знате где је то, ево кратког објашњења. То је између Социјалног и Бен Акибе. Код Социјалног стаје и једини бус који туда пролази, тројка. На броју 13 је једна једина кућа црне боје у улици (стога и назив Црна Кућа 13 или, краће, ЦК13). Када уђете у двориште, питајте неког да ли смо тамо и како до нас да дођете (ми смо на спрату, улази се из дворишта одмах у лабораторију).

Шта радимо у лабараторији?

Install Day, редовна окупљања.

Интересује Вас шта је то слободан софтвер и како се користи GNU/Linux? Немојте се устручавати, слободно дођите да видите ко смо, шта радимо и наравно да уживо пробате како GNU/Linux ради.

[извор]