Пробајте. Користите. Делите!

Шта је Убунту?

Милиони корисника широм света поручују да је Убунту оперативни систем безбедан, модеран и лак за коришћење. Без непотребног пробног софтвера и без панике, Убунту је брз и остаје брз. Можете да бирате између хиљада бесплатних апликација из Убунту Софтвер центра. Дакле, можете да прилагодите рачунар баш онако како вам се допада.

Одакле долази Убунту?

Убунту је добио име по древној афричког речи која значи „хуманост према другима“. Глобални стручни тим од хиљада програмера су направили овај софтвер који је слободан за коришћење, дељење, изучавање, модификовање и дељење.

Истражите и инсталирајте

Пробајте Убунту пре него што га инсталирате – једноставно покрените свој рачунар са Убунту CD-а. Можете да инсталирате Убунту уз Windows или Mac OS X, или можете у потпуности заменити тренутни оперативни систем. Само направите резервне копије датотека и пажљиво пратите упутства за инсталацију.

Преузмите Убунту са http://www.ubuntu.com/download/desktop.

Системски захтеви

Убунту ће радити на већини рачунара, укључујући и оне са Intel или AMD процесорима. Да бисте користили Убунту, требало би да имате рачунар са најмање 512 MB RAM меморије. И да га инсталирате, требало би да имате барем 5 GB простора на диску.

Проследите даље

Знате некога ко није открио Убунту? Учините му услугу … дајте му Убунту CD. Потпуно је легално копирати и делити дискове.

Укључите се

Помозите да Убунту буде још бољи http://ubuntu.com/community.

Придружите се Убунтуовој локалној заједници у Србији на http://www.ubuntu-rs.org.

Топ савети

Добијте подршку и савете од Убунту корисника. Придружите се Форуму Убунтуове локалне заједнице у Србији на http://forum.ubuntu-rs.org.

*

Преведен и прилагођен текст са Убунту 11.10 CD-а.