Извештај: Промоција Убунтуа у Ловћенцу

Како је раније било најављено, дана 21. јула 2012. године, субота, у 18:20 часова у Дому културе у Ловћенцу одржана је Презентација Убунту Линукс оперативног система. Предавачи су били Бојан и Урош испред званичне Убунтуове локалне заједнице за Србију. Предавање је трајало око 1 час и 30 минута. Прусуствовало је нешто више од двадесет људи. Бојан и Урош су присутне упознали са Убунту заједницом у Србији, представили су Убунту Линукс оперативни систем, појаснили саму философију Слободних програма и система … и одговарали на питања публике. На крају презентације присутнима су подељени CD-ови са најновијом верзијом Убунтуа и његових деривата.

Многи нису могли да присуствују презентацији, можда и због летњег термина, но због њих, историје … направили смо пар снимака фотоапаратом и видео камером.

Бојан и Урош су одржали одличну презентацију. У потпуности су нас испоштовали. Хвала. Хвала и за поклон. 🙂 Коментари су позитивни. Посета је била очекивана и задовољавајућа, мада сам се потајно надао да ће доћи више људи. Хвала свима који су дошли. Могуће је да су се неке ствари могле/морале боље одрадити, међутим у овим околностима толико сам могао. Трудио сам се да будем добар домаћин. Ако нешто није било како треба опростите. Десетек дана пред презентацију почело се са маркетингом. Плакатима су били покривени Ловћенац, Фекетић, Мали Иђош, Врбас, Србобран и Бачка Топола. Флајери су се такође делили у набројеним местима и то циљно. Хвала вам што сте ми помогли у овоме. Ширење вести о презентацији се активно вршило и на интернету. Хвала свима који су на овај начин подржали презентацију. Трудио сам се да што више људи обавестим о презентацији тако да сам обавештења слао и путем sms-а и е-поште. Желим да се захвалим на подршци и Убунтуовој локалној заједници за Србију, Месној заједници Ловћенац, Основној школи „Вук С. Караџић“, Радренис филму, Интернет клубу „код Неша“, Ресторану „Цетиње“.

Линкови за архиву: