Најбољи бесплатни хостинг

Најбоље бесплатно решење за хостовање сајтова јесте 000webhost. Ни овај сервис није савршен али је бесплатан и не убацује рекламе на ваш сајт. Регистрацијом добијате простор од 1500MB, проток од 100GB месечно, поддомен, Website builder, Fantastico autoinstaller, дозвољен је hotlinking … остале карактеристике. Ако вам не одоговара адреса сајта коју сте добили можете негде закупити свој домен и паркирати га.

Док нисам прешао на комерцијални хостинг све сајтове сам хостовао код 000webhost-а. Пробао сам и друге бесплатне хостинге, али ни један није добар као 000webhost. Данас код њих имам сајт на адреси zpop.site90.net и блог zpop.site90.net/blog и служи за приказивање употребљивости одређених додатака за сајтове.

Имате обавезу да се у току годину дана барем једном улогујете на свој налог на members.000webhost.com у противном налог ће вам бити неактиван. Сајтови који су повезани са налогом неће бити избрисани али ће се на њима појавити искачући рекламни банер. У дну сваке странице сајта 000webhost аутоматски додаје код за сопствену статитику. Проблем код wordpress сајта може бити приликом освежавања wordpress-а и његових додатака. И нису баш сви сервиси у Control Panel-у увек доступни, али они најпотребнији (основни) јесу.