Probajte. Koristite. Delite!

Šta je Ubuntu?

Milioni korisnika širom sveta poručuju da je Ubuntu operativni sistem bezbedan, moderan i lak za korišćenje. Bez nepotrebnog probnog softvera i bez panike, Ubuntu je brz i ostaje brz. Možete da birate između hiljada besplatnih aplikacija iz Ubuntu Softver centra. Dakle, možete da prilagodite računar baš onako kako vam se dopada.

Odakle dolazi Ubuntu?

Ubuntu je dobio ime po drevnoj afričkog reči koja znači “humanost prema drugima”. Globalni stručni tim od hiljada programera su napravili ovaj softver koji je slobodan za korišćenje, deljenje, izučavanje, modifikovanje i deljenje.

Istražite i instalirajte

Probajte Ubuntu pre nego što ga instalirate – jednostavno pokrenite svoj računar sa Ubuntu CD-a. Možete da instalirate Ubuntu uz Windows ili Mac OS X, ili možete u potpunosti zameniti trenutni operativni sistem. Samo napravite rezervne kopije datoteka i pažljivo pratite uputstva za instalaciju.

Preuzmite Ubuntu sa http://www.ubuntu.com/download/desktop.

Sistemski zahtevi

Ubuntu će raditi na većini računara, uključujući i one sa Intel ili AMD procesorima. Da biste koristili Ubuntu, trebalo bi da imate računar sa najmanje 512 MB RAM memorije. I da ga instalirate, trebalo bi da imate barem 5 GB prostora na disku.

Prosledite dalje

Znate nekoga ko nije otkrio Ubuntu? Učinite mu uslugu … dajte mu Ubuntu CD. Potpuno je legalno kopirati i deliti diskove.

Uključite se

Pomozite da Ubuntu bude još bolji http://ubuntu.com/community.

Pridružite se Ubuntuovoj lokalnoj zajednici u Srbiji na http://www.ubuntu-rs.org.

Top saveti

Dobijte podršku i savete od Ubuntu korisnika. Pridružite se Forumu Ubuntuove lokalne zajednice u Srbiji na http://forum.ubuntu-rs.org.

*

Preveden i prilagođen tekst sa Ubuntu 11.10 CD-a.