Како промовисати Убунту

Промоција Убунтуа је ствар добре воље, жеље, идеје, могућности, знања … Ако се одлучите да промовишете Убунту спремите новац или слободно време, а можда и једно и друго. 😀 Наравно, у свему овоме треба наћи праву меру што је и најбитније. Не би ваљало да се овако нешто претвори у опсесију, јер на крају неће бити добро ни по вас, вашу породицу, околину а ни по Убунту.

Важно је бити искрен и не срљати тј. ићи полако, корак по корак. Треба преузети одговорност, али онолико одговорности са колико се можете носити. Не треба бити нападан и смарати људе, контрапродуктивно је. Довољно је да људи у вашем окружењу знају да поред себе имају стручњака 😉 за Убунту, оног који им може помоћи или упутити их где могу потражити помоћ.

Биће свега и пораза и победа. Све је то добродошло, неопходно ради стицања искуства. Искуство ће вам дати оно што теорија не може, али зато треба радити на терену. Било да вам на презентацију дође један човек, десетак или стотињак људи презентација мора бити одрађена исто. Свако се мора испоштовати. Ви нисте ту да неком нешто намећете већ само да покажете да нешто постоји. Довољно је да људи знају за Убунту и шта је Убунту. Сасвим је довољно показати им да избор постоји.

Како zpop промовише Убунту? Знам не много, али верујем и не мало и надам се квалитетно. На ову активности највише улажем слободног времена. Имам добру вољу, жељу, идеје али ме ограничавају могућности и знање.

Шта се све да урадити:

итд, итд, итд …

Могућности су небројене.

Овде су неки од мојих радова и активности:

Надам се да ћете узети учешћа у промовисању Убунтуа и Слободног софтвера уопште.